Bedankt om een mondmasker te dragen
Omdat er erg veel luchtweginfecties circuleren, raden we aan om in het ziekenhuis een mondmasker te dragen.

Pijncentrum Brugge – afdeling Sint-Lucas

Patiënten met ernstige pijnklachten die niet meer voldoende behandeld kunnen worden met de klassieke pijnstillers of fysiotherapeutische behandelingen, kunnen in het Pijncentrum terecht. Kamp je met ernstige rugklachten, hoofd- of schouderpijn of pijn in de hals? Ook patiënten met acute pijn door bijvoorbeeld zona of een acute hernia, kunnen in het pijncentrum behandeld worden.

Na elke raadpleging stellen we een specifiek traject op met een individueel behandelplan. Dit kan bestaan uit behandeling met medicatie of interventionele pijntherapie. We bieden het volledige spectrum van interventionele pijnbehandelingen aan.

Het Pijncentrum Brugge – afdeling Sint-Lucas werkt nauw samen met het pijncentrum van het AZ Sint-Jan Brugge AV. Onze anesthesisten, met een specifieke specialisatie in de pijntherapie, staan samen met hun multidisciplinair team in voor de behandeling van patiënten met ernstige pijn.

Waarvoor kan je bij ons terecht? 

  • Onderbrekingstechnieken: de oorzaak van pijnklachten opsporen met diagnostische proefblokkades. 
  • Neurostimulatie: de stimulatie van zenuwbanen ter hoogte van het ruggenmerg door middel van kleine elektrische pulsen.
  • Intrathecale analgesie: via een medicijnpomp dienen we medicatie toe in de intrathecale of spinale ruimte dichtbij het ruggenmerg.

Behandelingen

Praktische info

  • Maak steeds een afspraak. 
  • Meld je eerst aan via één van de kiosken wanneer je toekomt in het ziekenhuis. Je ontvangt patiëntenstickers. Hiermee kun je je meteen naar je afspraak begeven. Op de stickers staat het routenummer naar de locatie van je raadpleging. 
  • Kom steeds op tijd. Ben je toch te laat? Geef ons een seintje.
  • Kan je niet komen? Verwittig het secretariaat ten laatste 24 uur op voorhand om een wegblijftarief te vermijden.