Geriatrie
De dienst Geriatrie staat in voor een multidisciplinaire uitwerking, behandeling, revalidatie en opvolging bij ambulante en gehospitaliseerde patiënten vanaf 75 jaar of ouder.
De dienst geriatrie bestaat uit verschillende onderdelen. Elk onderdeel werkt op multidisciplinaire basis met een gespecialiseerd team. Dat team bestaat uit een arts, een verpleegkundige, een kinesist en ergotherapeut, een sociaal werker, een logopedist, een diëtist en een psycholoog of pastoraal werker.
De onderdelen van de dienst geriatrie zijn:
- Geriatrische verpleegeenheden
- Geriatrisch dagziekenhuis
- Geriatrisch Support Team (interne liaison)
- Overleg met de eerste lijn in thuissetting of WZC (externe liasion)
Waarvoor kan je bij ons terecht?
Patiënten met een geriatrisch profiel worden getypeerd door multiproblematiek. Dit betekent dat er vaak meerdere medische problemen terzelfdertijd aanwezig zijn. Daarnaast is er ook meestal een verlies aan zelfredzaamheid, gecombineerd met bijkomende psychosociale problemen. Hierdoor de noodzaak tot een multidisciplinaire aanpak.
De meest voorkomende geriatrische syndromen die uitgewerkt worden zijn:
- Gangachteruitgang en valproblematiek
- Cognitieve moeilijkheden: dementie, delier, depressie
- Voeding- en slikproblematiek, vermagering
- Polyfarmacie
- Wondproblematiek
- Levenseindefaseproblematiek
- Incontinentie
- Sociale en zorgproblematiek
We bieden ook korte IV-behandelingen, pre-op oppuntstelling en adviezen bij het maken van therapeutische beslissingen (bijvoorbeeld oncologisch, heelkundig, i.v.m. hartaandoeningen, enzovoort).
Raadpleging
Neem contact op met het secretariaat om een afspraak in te plannen. Het secretariaat is telefonisch bereikbaar van maandag tot donderdag van 8.00 tot 17.45 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.45 uur.
Artsen
Arts-Assistenten
Praktische info
- Maak steeds een afspraak.
- Meld je bij aankomst aan via één van de kiosken. Je ontvangt patiëntenstickers. Hiermee kun je je meteen naar je afspraak begeven. Op de stickers staat een routenummer. Volg deze route en meld je aan bij het secretariaat.
- Kom steeds op tijd. Ben je toch te laat? Geef ons een seintje.
- Kan je niet komen? Verwittig ten laatste 24 uur op voorhand het secretariaat om een wegblijftarief te vermijden.