Tijdens je opname

Het ziekenhuis biedt tal van diensten en voorzieningen aan om het tijdens je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. 

Bezoekuren

Maaltijden

Roken

Internet

Telefoon

Post

Gebruik van een gsm

Televisie en radio

Overnachten bij een patiënt

Cafetaria en automatenshop

Hand- en voetverzorging

Kapsalon

Vrijwilligerswerking

Patiëntenbibliotheek

Tolk

Huisdieren

 


Bezoekuren

De algemene bezoekuren zijn van 15.00 tot 20.00 uur. Op sommige verpleegeenheden zijn afwijkende bezoekuren. Bezoek de pagina van de verpleegeenheid voor alle details. Omdat rust belangrijk is voor het herstel, vragen wij om deze bezoekuren te respecteren. Een langdurig bezoek of te veel bezoekers tegelijk kan vermoeiend zijn. De meeste patiënten ervaren regelmatige korte bezoeken als aangenamer. Bedankt om ook rekening te houden met de privacy en de rust van de andere patiënten.


Maaltijden

Voor de keuze van de maaltijden werken wij met een geautomatiseerde maaltijdbevraging. Een medewerker van de hoteldienst komt dagelijks tussen 9.00 en 15.30 uur langs om je keuze voor de maaltijden van de volgende dag op te nemen. Dagelijks is er een gevarieerd aanbod waaruit je kan kiezen. Onder bepaalde omstandigheden kan je eigen keuze gewijzigd worden indien er een dieetwijziging in je voeding is. Als je geen specifieke keuze kenbaar maakt, krijg je automatisch het dagmenuvoorstel.


Roken

Het volledige ziekenhuis is rookvrij. Ook e-sigaretten zijn niet toegelaten. Roken is enkel toegelaten in de rookzone aan de zijkant van het ziekenhuis. 


Internet

In het ziekenhuis kan je gratis gebruik maken van het draadloos netwerk, dat ‘StLucas-Guest’ heet. Je hebt hiervoor geen inlogcode nodig, maar je moet wel eerst de voorwaarden accepteren. 


Telefoon

In de individuele kamers en tweepatiëntenkamers beschikt elke patiënt over een telefoon met daarop de vermelding van het rechtstreekse telefoonnummer van dit toestel. Als je zelf wil bellen, vraag eerst een pincode aan via de dienst Onthaal & Opname. Om te bellen tik je achtereenvolgens:

  • *4
  • de pincode
  • 0
  • het gewenste telefoonnummer

Gebruik gsm

Het is toegestaan om in het ziekenhuis je gsm of smarthone te gebruiken, met uitzondering van een aantal aangeduide plaatsen.

Bedankt om rekening te houden met de de privacy van de andere patiënten. Maak geen foto's en filmpjes in het ziekenhuis.

Onze medewerkers gebruiken draagbare telefoontoestellen (DECT‑toestellen). Dit zijn geen gsm‑toestellen. Die toestellen hebben een veel lager vermogen dan een gsm en mogen overal worden gebruikt.


Post

Dagelijks worden de geadresseerde brieven persoonlijk aan patiënten op hun kamer gebracht. Als je zelf een brief wil posten, kan je die afgeven aan een verpleegkundige, of deze posten in de brievenbus in de centrale hal, ter hoogte van het onthaal. 


Televisie en radio

Elke kamer heeft radio en televisie. Op radiokanaal 4 verzorgen vrijwilligers de uitzendingen van de ziekenomroep Zenith. Je kan verzoeknummers aanvragen op 050 36 57 60.

We vragen rekening te houden met de kamergenoten of de andere patiënten van de verpleegeenheid. Voldoende rust is belangrijk voor het herstel.


Overnachten bij een patiënt (rooming-in) 

Kinderen: als ouder is het steeds mogelijk om bij je kind te blijven slapen. Lees hier meer. 

Volwassenen: in sommige gevallen is het mogelijk om bij een volwassen patiënt te overnachten, bijvoorbeeld als de patiënt moeilijk alleen kan of wil gelaten worden, of als de persoon zorgende taken opneemt. Overnachten bij een patiënt kan enkel in een éénpersoonskamer. Als de overnachting van de begeleider medisch noodzakelijk wordt geacht, zullen er voor de eenpersoonskamer geen kamer- en ereloonsupplementen aangerekend worden. Behalve de eventuele supplementen voor de eenpersoonskamer rekenen we een kleine kost aan voor deze overnachting. De actuele tarieven hiervoor vind je hier


Cafetaria en automatenshop

Je bent welkom in onze cafetaria voor warme en koude dagschotels, belegde broodjes, koffie en gebak, ijsjes, (fris)dranken ... Onze automatenshop in de centrale hal heeft broodjes, koude schotels, snoep, koffie, (fris)drank en een selectie bloemen en geschenken. Als je naar de cafetaria gaat, meld dit aan de (hoofd)verpleegkundige.

Lees meerLees meer over Lees meer

Hand- en voetverzorging

In ons ziekenhuis zijn een zelfstandige pedicure en podoloog ter beschikking. Spreek een verpleegkundige aan om een afspraak te maken. 


Kapsalon

Tijdens je opname kan je beroep doen op onze kapper. Het kapsalon bevindt zich op de vierde verdieping (H 401). Er is ook mogelijkheid tot haarverzorging in de kamer.

Een afspraak maken:

  •  050 36 57 55
  • via de verpleegkundigen

Vrijwilligerswerking

Heb je nood aan begeleiding om de weg te vinden, een extra luisterend oor, een boodschap, wat gezelschap, een wandeling in de gang of een bezoekje aan de kapel? Onze vrijwilligers staan klaar om ondersteuning te geven aan de zorgequipe. Daar waar zij geen tijd of ruimte hebben om extraatjes voor de patiënt of de familie te voorzien, springen onze vrijwilligers bij. Gebruik maken van dit aanbod? Bespreek dit gerust met een verpleegkundige op je afdeling.


Patiëntenbibliotheek

Vrijwilligers komen naar de kamer met (luister)boeken. Dat gebeurt steeds op maandagvoormiddag en donderdagvoormiddag. Als je het ziekenhuis verlaat, bezorg dan de ontleende boeken terug aan een verpleegkundige.


Tolk

Indien nodig kunnen wij helpen zoeken naar een tolk. Dit kan gaan over zowel anderstalige tolken als tolken Vlaamse Gebarentaal. Voor meer informatie over het inschakelen van een tolk, kan je de verpleegkundige aanspreken of contact opnemen met de Sociale dienst.


Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegelaten in het ziekenhuis. Een uitzondering hierop vormen de assistentiehonden. Contacteer de dienst onthaal en opname voor meer informatie op 050 36 91 11.