Bedankt om een mondmasker te dragen
Omdat er erg veel luchtweginfecties circuleren, raden we aan om in het ziekenhuis een mondmasker te dragen.

050 36 96 50 dzh.inw@stlucas.be
Route B 132 - 1e verdieping

Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde

In het Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde vinden alleen dagbehandelingen plaats. Je blijft hier enkele uren tot een hele dag voor infuustherapieën, onderzoeken of kleine ingrepen.

Nadat je aangemeld bent via de kiosk, kom je naar het dagziekenhuis en mag je plaats nemen op de stoelen. De verpleegkundige weet wanneer je aanwezig bent in het ziekenhuis en haalt je op van zodra het jouw beurt is. Aanmelden op de dienst zelf is dus niet nodig. Na een kort gesprek word je aangeprikt en mag je je installeren in de kamer die je is toegewezen. Daarna bereiden we je voor op de ingreep of het onderzoek of volgen we je infuustherapie op.

We zorgen er steeds voor dat je tijdig naar de juiste locatie en terug naar het dagziekenhuis gebracht wordt. Je behandelende arts komt meestal nog langs voor een opvolg of- ontslaggesprek.

Reuma- en IBD-verpleegkundigen

Het Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde werkt nauw samen met de reumaverpleegkundige en IBD-verpleegkundigen. Tijdens je verblijf komt iemand bij je langs of mag je zelf naar het consultatielokaal op de afdeling gaan. Het verplegend personeel leidt dit voor jou in goede banen. Wanneer je thuis een vraag of bezorgdheid hebt, kan je contact opnemen met hen.

Reumaverpleegkundige
050 36 50 30

IBD-verpleegkundige
050 36 51 92

Endoscopie- en Functieafdeling

De Endoscopie- en Functieafdeling is een onderzoeksafdeling binnen het Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde. Hier worden zowel patiënten van de gastro-enterologische discipline als patiënten van de vakgroepen cardiologie, pneumologie en hematologie verzorgd. Je komt hier kortstondig binnen voor een onderzoek en het eventuele ontwaken daarna.

  • Een onderzoek wordt vaak ambulant gepland, hiervoor is geen ziekenhuisopname nodig. Je doorloopt thuis de voorbereidingsprocedure indien deze vereist is en je meldt je aan in het ziekenhuis op het afgesproken moment. Na het onderzoek is er nog een ontslaggesprek en kan je het ziekenhuis verlaten.
  • In overleg met je arts kan wel beslist worden dat het onderzoek doorgaat tijdens een dagopname in het Dagziekenhuis Inwendige geneeskunde. Een verpleegkundige begeleidt je bij de voorbereidingsprocedure en brengt je naar de onderzoeksafdeling. Nadien keer je terug naar het dagziekenhuis in afwachting van je ontslaggesprek met de arts.
  • Ook tijdens je ziekenhuisopname kan je hier terechtkomen. Je wordt dan voorbereid op het onderzoek op de verpleegeenheid waar je verblijft.

Praktische informatie

  • Tijdens de dagziekenhuisopname beschik je over een bed of comfortabele relaxzetel.
  • Je krijgt sandwiches aangeboden vanaf een behandelingsduur van 4 uur of nadat je nuchter bent geweest.
  • Hou er rekening mee dat een dagopname een halve tot volledige dag kan duren, het ontslag is niet altijd te voorspellen.
  • Verplaats je afspraak als je ziek bent.
  • Breng indien mogelijk een recente medicatielijst mee.
  • Je mag tijdens je verblijf vergezeld worden door één begeleidende persoon.
  • Tijdens dit korte verblijf is bezoek niet toegelaten.
  • Openingsuren: 08.00 tot 18.00 uur.

Verantwoordelijke arts

Hoofdverpleegkundige

  • Mieke Danneels