calendar selected 15 oktober 2024

Wereldberoertedag 2024

Dinsdag 29 oktober is Wereldberoertedag. Om dit vieren organiseert de werkgroep Wereldberoertedag interactieve wandelingen voor kinderen en volwassenen én een leuke inkleurwedstrijd! Met deze activiteiten willen we op een interactieve en leuke manier het bewustzijn vergroten over het belang van een gezonde levensstijl en het voorkomen van beroertes.

Wandelingen

Op verschillende locaties in Vlaanderen zijn er interactie wandelingen voor alle leeftijden en ook speciaal voor kinderen. Ook onze beroertecoach Heike stippelde een leuke wandeling uit in de mooie groene omgeving van ons ziekenhuis.

Tijdens de kinderwandeling leggen we op een interactieve en educatieve manier uit wat een beroerte is. In een luisterverhaal vertelt Aster meer over de hersenstad, op een manier die kinderen begrijpen. Elke stop biedt leuke activiteiten en informatie op kindermaat.

Op de wandelingen voor alle leeftijden kun je je kennis testen met leuke quizvragen over beroertes en hoe je ze kunt herkennen.

Hoe doe je mee?

  1. Open de app IZI Travel (gratis te downloaden).
  2. Ga naar gidsen en typ ‘FAST 4-ward – kids’ voor de kinderwandeling en 'Fast 4-ward' voor alle leeftijden. 
  3. Kies een wandeling en lees de informatie over de wandeling.
  4. Ga wandelen!

Meer info vind je hier

Tekenwedstrijd

Laat de creativiteit van je kinderen de vrije loop met deze kleurwedstrijd. Alle ingezonden tekeningen krijgen een plekje krijgen op de website www.kinder-maat.com. Bovendien maak je kans om cinematickets te winnen! 

Stuur de ingekleurde tekening naar wereldberoertedag@outlook.com. Vermeld daarbij duidelijk de naam en leeftijd van uw kind.  De tekenwedstrijd loopt de volledige maand oktober. Op 1 november worden de winnaars via e-mail op de hoogte gebracht.

Download de tekening