calendar selected 29 augustus 2024

Sabrina koos voor de zorg in AZ Sint-Lucas

Dankzij #kiesvoordezorg kunnen personen die dromen van werken in de zorgsector een tweede carrière starten. Met dit traject kon Sabrina Van De Walle haar opleiding tot verpleegkundige starten en voltooien met een arbeidsovereenkomst van AZ Sint-Lucas. Ze werkt als verpleegkundige in het Dialysecentrum.

“Ik heb jaren in de dierenverzorging gewerkt en verzorgde de dieren die in het Dolfinarium in Brugge leven. Ik droomde ervan om in de zorgsector aan de slag te gaan maar financieel was het niet haalbaar om me volledig op een opleiding verpleegkundige te focussen”, vertelt Sabrina.

Hoe het traject in elkaar zit

Nadat je een selectieprocedure doorloopt bij het IFG (Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten), kan je als kandidaat een arbeidsovereenkomst aangaan met een werkgever in de zorgsector. Daarna start je je carrière op de schoolbanken waar je een opleiding tot zorg- of verpleegkundige volgt. Tijdens het schooljaar kan je je concentreren op je studies en in de zomermaanden werk je bij je werkgever. Tijdens de hele opleidingsduur heb je een arbeidsovereenkomst met een zorginstelling en krijg je de loon- en arbeidsvoorwaarden die van toepassing zijn in die sector.

Carrièreswitch zonder twijfel

“Toen ik #kiesvoordezorg ontdekte heb ik niet getwijfeld en me aangemeld. Het feit dat ik een contract kon tekenen bij AZ Sint-Lucas en ook wist wat ik ging verdienen, zorgde ervoor dat het haalbaar werd om die carrièreswitch te maken.

Je moet daarnaast ook meerdere uren per dag bezig zijn met je opleiding. Als ik dit zou moeten combineren met een fulltime job en de zorg voor mijn gezin, zou dit niet mogelijk zijn.”

Leerrijke zomermaanden

“Omdat ik gelinkt ben aan AZ Sint-Lucas, kon ik bijna elke stage hier doen. Voor mij bevestigden die ervaringen dat ik hier graag zou werken. Anderzijds is dit voor het ziekenhuis ook interessant. Elke stage leer je het ziekenhuis beter kennen en kan je beter inschatten op welke dienst je zou willen werken.

Ik kom niet uit de zorgsector en voor mij waren de twee zomermaanden na mijn eerste jaar echt waardevol. Op dat moment mocht ik werken als zorgkundige. Die maanden hebben mij een solide basis gegeven waardoor ik later vlot kon meedraaien”, besluit Sabrina.

Wil jij ook een nieuwe carrière starten in de zorg? Je vindt alle info op www.kiesvoordezorg.be