calendar selected 04 september 2024

Nieuwe artsen in AZ Sint-Lucas

In augustus en september verwelkomen we verschillende nieuwe artsen in ons ziekenhuis. Graag stellen we ze even aan je voor! 

Dr. Sophie Pommé

Sinds augustus versterkt dr. Sophie Pommé onze dienst Gynaecologie-Verloskunde.

Dr. Sophie Pommé heeft haar opleiding geneeskunde evenals haar specialisatie gynaecologie-verloskunde genoten aan de Université Catholique de Louvain in Brussel. Na haar opleiding gynaecologie-verloskunde heeft zij gedurende twee jaar in het UZ Gent gewerkt in het kader van een bijkomende opleiding gespecialiseerde verloskunde en prenatale diagnose. Naast een algemene praktijk gynaecologie-verloskunde zal dr. Sophie Pommé zich in het bijzonder toeleggen op verloskunde.

Dr. Pieter Deceuninck

Op 1 september startte dr. Pieter Deceuninck op de Spoedgevallendienst en in het Operatiekwartier.  

Dr. Pieter Deceuninck behaalde in 2018 zijn Master geneeskunde aan de KU Leuven. In 2023 rondde hij zijn specialisatie anesthesie en reanimatie af in het OLV Ziekenhuis in Aalst en het UZ Gasthuisberg. In september 2024 behaalde hij zijn bijzondere beroepstitel in urgentiegeneeskunde. Dr. Deceuninck heeft bijzondere interesse in de opvang van traumapatiënten, echografie op de spoedgevallendienst en locoregionale anesthesie. 

Dr. Justine Vancanneyt

Vanaf 6 september vervoegt dr. Justine Vancanneyt de dienst Gastro-enterologie.

Dr. Justine Vancanneyt genoot haar opleiding tot gastro-enteroloog aan de KU Leuven en behaalde aanvullend de bijzondere bekwaamheid in de digestieve oncologie. Zij zal zich voornamelijk toeleggen op de zorg van digestieve oncologische patiënten binnen onze dienst. Haar expertise zal de digestieve oncologie van het AZ Sint-Lucas nog verder doen groeien en ook de palliatieve zorg versterken.

Dr. Pieter Lioen

Dr. Pieter Lioen, die voorheen ook al in ons ziekenhuis werkte, is na het afronden van zijn specialisatie Urgentiegeneeskunde, sinds 1 augustus opnieuw actief als spoedarts in onze Spoedgevallendienst.