calendar selected 01 oktober 2024

Guy Swinnen zet kapel in vuur en vlam

Op 1 oktober mochten we in AZ Sint-Lucas Guy Swinnen verwelkomen voor een exclusief concert ten voordele van onze afdelingen volwassenpsychiatrie en Kinder- & Jeugdpsychiatrie. Met dit concert willen we aandacht en respect vragen voor geestelijke gezondheidszorg.  We blikken terug op een prachtige muzikale avond. 

Het was met veel trots dat we op 1 oktober Guy Swinnen, leadzanger en gitarist van de legendarische band The Scabs, en peter van het project Te Gek?!, mochten ontvangen in ons ziekenhuis. Guy, die op zijn 40ste zelf geconfronteerd werd met diepe depressie, zet zich sindsdien in om het taboe rond geestelijke gezondheid te doorbreken. Hij zet zich al jaren in voor meer begrip rond psychische problemen.

In de middag voor het concert gaf Guy in AZ Sint-Lucas een creatieve workshop aan de patiënten van het Dagziekenhuis Psychiatrie. Deze uitwisseling mondde uit in een improvisatielied dat ongetwijfeld nog veel kracht zal geven aan de deelnemers wanneer zij de opname ervan herbeluisteren. 

Tijdens het concert zelf genoten we van een setlist met nummers van The Scabs, eigen geschreven songs en covers. De persoonlijke toelichting van Guy over zijn ervaringen en engagement maakten het een intieme en inspirerende ervaring. Op het einde van de avond trok Guy nog eens alle registers open en zette hij de kapel in vuur en vlam. 

We willen alle aanwezigen van harte bedanken voor hun komst en steun, en in het bijzonder ook Guy Swinnen voor zijn prachtige engagement en de geslaagde avond.